TOEFL ITP vizsga

Kedves TOEFL ITP vizsgázók,

A Fulbright Bizottság által szervezett TOEFL Institutional Test (ITP) vizsgákra április, május folyamán kerül sor.

Pontos időpontok a későbbiekben.

Kérjük, hogy a vizsga napján 30 perccel korábban érkezzenek és a BME Z épület (1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 2.) előtt várakozzanak. Maszk viselése kötelező, kérjük, hogy erről mindenki gondoskodjon, a járványhelyzetben szükséges egyéb feltételeket (kézfertőtlenítő, 1.5 m ültetés, stb.) mi biztosítjuk.

Néhány fontos tudnivaló:

  • A TOEFL ITP (Institutional Testing Program) intézményes vizsga eredménye kizárólag a Fulbright pályázat során használható fel, külföldi továbbtanuláshoz minden intézmény a számítógépes TOEFL iBT vizsga eredményét fogadja el.
  • A vizsga papír-ceruzás (paper-based) formában zajlik, ezért kérjük, hogy mindenki gondoskodjon 2-es vagy HB-s ceruzáról, radírról és hegyezőről. A tesztlapok értékelésére használt scanner kizárólag ezt a grafitot érzékeli.
  • A vizsga teljes időtartama 2 óra + adminisztrációs idő. Szünet nincs, enni-innivalót a vizsga alatt nem szabad fogyasztani.
  • A teszt részei: listening (hallás utáni szövegértés), structure (nyelvtani feladatsor) és reading (olvasott szöveg feldolgozása). A teszt fogalmazást (writing) nem tartalmaz. A válaszok multiple-choice, feleletválasztós rendszerűek, a megoldást egy answer sheet-en kell bejelölni.
  • A papír-ceruzás teszten elérhető maximális pontszám: 677. A Fulbright pályázat követelménye: 577 (ITP pont) = 90 (iBT pont).
  • A teszt értékelését az ETS Global varsói irodája végzi, az egyéni eredményeket 7-10 nappal a vizsgát követően e-mailben mindenkinek megküldjük.

VIZSGADÍJ BEFIZETÉSE:

  • A vizsga díja 15,000 Ft, melyet az adott vizsganapon a helyszíni regisztráció során forintban, készpénzben kérünk befizetni. Az összeget kérjük, hogy pontosan készítsék elő, hogy ne kelljen visszaadnunk. A regisztráció során érvényes személyi igazolványt vagy útlevelet kell majd bemutatniuk.
  • Jó felkészülést és sikeres vizsgát kívánunk mindenkinek, szívesen állunk rendelkezésre bármilyen kérdésben. Várjuk a jelentkezéseket!

További információ:
e-mail: litkei@fulbright.hu vagy educationusa@fulbright.hu