Hubert H. Humphrey ösztöndíj – pályázati anyag

PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK:

 • Magyar állampolgárság (amerikai-magyar állampolgárok nem pályázhatnak);
 • Minimum BA, BSc szintű oklevél illetve diploma;
 • Legalább 5 éves, diplomára épülő szakmai tapasztalat (2022 augusztushoz képest);
 • Vezetői készségek;
 • Kiváló angol nyelvtudás;
 • Előzetesen nem vagy csak rövid ideig tartózkodott az Egyesült Államokban.

PÁLYÁZATI ANYAG:

Az érvényes pályázathoz a Hubert H. Humphrey Fellowship Program online jelentkezést kell kitölteni és a SUBMIT gomb megnyomásával benyújtani.

– Online jelentkezés:   https://apply.iie.org/huberthhumphrey – a pályázati felület várhatóan április elején nyílik meg
– Pályázat beadási határidő: 2021. május 17.  23:59

Fontos: Kizárólag hiánytalan pályázati anyagot fogadhatunk el!

A pályázathoz szükséges kiegészítő dokumentumok letölthetők innen:

 •  English Language nyomtatvány angol nyelven kitöltve. Oktatási intézmény vezető angol nyelvtanára, angol anyanyelvű egyetemi vagy főiskolai oktató, vagy az Amerikai Nagykövetség tisztviselője értékelheti a nyelvtudást a kérdőíven megadott szempontok alapján; 
 • Két ajánlólevél (Letter of Reference) egy a  munkahelyi vezetőtől és legalább egy  egyetemi oktatótól vagy az adott terület más szaktekintélyétől. Az ajánló online is kitöltheti az ajánlólevelet (ld. a részleteket az online jelentkezésben); 
 • Minden megszerzett diploma hitelesített másolata;
 • Minden megszerzett diploma hitelesített angol fordítása;
 • Minden leckekönyv hitelesített másolata;
 • Minden leckekönyv hitelesített angol fordítása; 

Az amerikai egyetemek felvételi követelménye szerint a pályázóknak az alábbi dokumentumokat kell benyújtaniuk a Fulbright Bizottsághoz: minden megszerzett diploma hitelesített másolatát és hitelesített fordítását; valamennyi leckekönyv hitelesített másolatát és hitelesített fordítását. Csatolni kell a leckekönyv minden olyan oldalát, amely személyi adatokat (1-3. oldal), ill. a tanulmányokra vonatkozó információt (tantárgy, heti óraszám, érdemjegy, szigorlat, abszolutórium, államvizsga, stb.) tartalmaz. A dokumentumokat a kibocsátó intézmény dékáni hivatala, tanulmányi/nemzetközi osztálya vagy közjegyző, fordítóiroda hitelesítheti. A legegyszerűbb megoldás az egyetem által kibocsátott magyar-angol nyelvű Europass Oklevél Melléklet benyújtása.

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) vagy IELTS (International English Language Testing System) vizsga. Az alábbi három vizsgatípusból az egyiket kell letenni a pályázathoz:

 • minimum 71 pontos TOEFL iBT (internet Based Testing), vagy
 • minimum 527 pontos TOEFL ITP (Institutional Testing Program), vagy
 • minimum 6 pontos IELTS nyelvvizsga eredménnyel.

A TOEFL IBT vagy IELTS vizsgát legkésőbb 2021. május 17-ig le kell tenni, és azt igazolni kell. A Hubert H. Humphrey és Fulbright pályázók számára külön szervezett TOEFL ITP vizsgát várhatóan 2021. áprilisban/májusban tehetik le (részletek később). Azoknak a pályázóknak, akiknek a pályázat beadásakor még nincs vizsgaeredménye, amint azt kézhez kapták, csatolniuk kell pályázati anyagukhoz. A további információk a vizsgákról itt. 


 TOEFL ITP vizsga

A Hubert H. Humphrey és a posztgraduális hallgatói kategóriára jelentkezők számára a Fulbright Bizottság intézményes TOEFL nyelvvizsga (TOEFL ITP) letételét teszi lehetővé a szükséges tudásszint előzetes felmérése céljából. A TOEFL ITP 300-677–ig terjedő pontskáláján minimum 527 pont elérése a követelmény. A TOEFL ITP vizsga eredménye kizárólag a Fulbright ösztöndíj megpályázásához használható fel. A TOEFL ITP vizsga díja 15.000 Forint. Jelentkezni nyitvatartási időben a Fulbright EducationUSA Tanácsadó Központban lehet a vizsgadíj befizetésével a vizsga előtt legkésőbb 5 nappal

Az ösztöndíjra jelölt pályázóknak kötelezően le kell tenni az amerikai egyetemek által elismert hivatalos TOEFL iBT vizsgát október – november folyamán. Reményeink szerint ehhez szabadjegyeket tudunk biztosítani.